دوران 8 سال دفاع مقدس یکی از برهه‌های مهم در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. استان خوزستان و شهرستان دزفول با داشتن بیشترین تعداد شهدا، سهم عمده‌ای در این نبرد ایفا کردند و برای همیشه بر تارک تاریخ درخشیدند. شهدا ذخایر معنوی و فرهنگی ملت اسلامی ما هستند . همه ما مدیون جان فشانی ها و فداکاری های آن ها هستیم؛ لذا برای معرفی و شناساندن هرچه بیشتر این عزیزان آرایه تشبیه در وصایای آنان مورد بررسی قرار گرفته است.  دل‌نوشته‌های شهدا به دلیل برخورداری از فرهنگ ایثار، شهادت و عشق می‌تواند جز متن‌های غنایی محسوب شوند و نشان دهنده احساسات عمیق و خالص این رادمردان هستند.

 شهادت حقیقتی ارزشمند و مقدس است که به بزرگی و عزت را برای جامعه به ارمغان می‌آورد و شهدا انسان‌های آزاد و قهرمانی هستند که در راه هدفی والا و مقدس جانشان را در طبق اخلاص نهاده و تقدیم آستان حضرت دوست نموده اند. آنان با خونشان درخت تناور اسلام آبیاری کرده، مقاومت و شکوفایی را تا ابد برای دیگران تضمین نموده‌اند.

 مجموعه سخنان، اهداف و انگیزه‌هایی که در وصایای آن بزرگمردان تاریخ معاصر ثبت شده، میراث معنوی این دوران پرافتخار است.بند بند این وصایا می تواند احساس، عقیده، شور و عشق رادمردان رزمنده را به تصویر کشد.

 با اینکه این دلنوشته‌ها، جزو متون ادبی به شمار نمی‌آیند، از نظر ادبی قابل بررسی هستند؛ زیرا از احساسات عمیق و خالص این اسطوره‌ها سرچشمه گرفته‌اند و می‌توان آنها را جز متن‌های غنایی به حساب آورد و آرایه‌های ادبی شان را مورد بررسی قرار داد. برای این منظور تعدادی از وسایل شهدای شهرستان دزفول به صورت تصادفی انتخاب شدند و تشبیه به عنوان پرکاربردترین آرایه در این متون، مورد بررسی قرار گرفته است.

تشبیه

شهدا برای ابراز احساسات در زمینه های مختلف و برای اینکه سخنانشان در دل و ذهن مخاطبان اثر کند، آرمان های خود را در قالب تشبیه در وصایای خویش گنجاند و ...

ادامه مطلب را در فایل پیوست بخوانید:

نظر دهید

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.