خلافت امام علی (ع)

پس از عثمان، مردم در مدینه به اصرار از حضرت علی خواستند که خلافت را بپذیرد و با آن حضرت بیعت کردند. امام مصمم بود که مطابق کتاب خدا و سنت پیامبر عمل نماید؛ ازای نرو، سران قریش و به ویژه اشراف بن یامیه که از بیعت با ایشان خودداری کرده بودند، به مخالفت و دشمنی برخاستند. از جمله، معاویه پسر ابوسفیان که توسط امام علی از حکومت شام برکنار شده بود، به بهانه خون خواهی عثمان، به سرکشی پرداخت.

حَجّه الوداع

حضرت محمد در سال دهم هجری مراسم حج را به همراه جمعیت زیادی از مسلمانان برگزار کرد. در آن زمان، بیشترین نگرانی آن حضرت مربوط به آیندهٔ امت اسلامی بود. ازاین رو، رسول خدا پس از پایان مراسم حج و هنگام بازگشت به مدینه، در مکانی به نام غدیر خم، طی خطبه ای طولانی، مهم ترین وصیت خود را ایراد کرد. آن حضرت در این خطبه، ضمن معرفی امام علی به جانشینی خویش، ختم نزول آیات قرآن و اتمام رسالت خود را اعلام کرد.

مهمترین رویدادهای اسلام در مدینه

با استفاده از جدولِ مهمترین رویدادهای مربوط به اسلام در مدینه، خط زمان پایین صفحه را تکمیل کنید.

سال وقوع رویدادهای مهم
12 بعثت بسته شدن پیمان عقبۀ اول میان پیامبر و 12 نفر از مردم یثرب
13 بعثتبسته شدن پیمان عقبۀ دوم میان رسول خدا و گروهی از مردم یثرب
1 ق 

هجرت رسول خدا از مکه به یثرب؛ بنای مسجد النبی در مدینه؛ عقد پیمان برادری میان مسلمانان؛ انعقاد پیمان نامۀ

عصمت ائمۀ اطهار (ع)

از آنجا که امام علی و دیگر امامان دو مسئولیت رهبری و مرجعیت دینی مسلمانان را پس از رسول خدا بر عهده دارند و کردار و گفتار آنان اسوه و راهنمای مسلمانان است، ضروری است که آنان نیز مصون از گناه و خطا باشند. چنان که توضیح داده شد، ضرورت داشتن این ویژگی، یکی از دلایل معرفی امام از جانب خداست.

...

پیشنهاد: 

حدیث غدیر

پیامبر گرامی اسلام در سال دهم هجرت عازم مکه شد تا فریضه حج را به جا آورد. این حج که در آخرین سال زندگی ایشان برگزار شد، به» حَجَّة البلاغ « و «حَجَّة الوداع» مشهور است. در این حج، هزاران نفر شرکت کرده بودند، تا روش انجام دادن اعمال حج را از رسول خدا (ص) فراگیرند و حج را با ایشان به جا آورند. پس از برگزاری حج و در مسیر بازگشت به مدینه، در روز هجدهم ماه ذی الحجّة، در محلی به نام غدیر خم این آیه نازل شد:

برخی دیگر از نمازهای مستحب

نمازهای مستحب بسیار زیاد و متنوع م یباشند که قسمتی از آنها در جدول قبل آمده و برخی دیگر از آنها عبارت اند از:
نماز جعفر طیّار، نماز حضرت سلمان، نماز عید غدیرخم، نماز تحیّت مسجد، نماز انتخاب همسر، نماز شب زفاف، نماز پوشیدن لباس نو، نماز شکر، نماز باران، نماز رفع بیماری، نماز شب اول قبر، نماز عید نوروز، نماز مسافرت، نماز استغفار و توبه، نماز جلب روزی، نماز حاجت، نماز فرزند برای والدین، نماز والدین برای فرزند

 

غسل های مستحب

غسل نمودن در موارد متعددی مستحب است و سزاوار است انسان مسلمان به غسل های مستحب نیز اهمیت دهد.
برخی غسل های مستحب عبارت است از:

  1. غسل جمعه که استحباب فراوان داشته و بسیار به آن توصیه شده است.

    • بهترین زمان غسل جمعه از اذان صبح جمعه تا اذان ظهر جمعه است. امّا اگر بعد از ظهر جمعه هم موفق نشد، می تواند روز شنبه قضای آن را به جا آورد.

Subscribe to حضرت محمد ص